Meterstanden

Geef uw meterstanden altijd door als u daarvoor een verzoek van ons ontvangt. Controleer ook altijd of u de juiste getallen hebt ingevuld. Dan weet u zeker dat wij en de netbeheerder uw nota's met de juiste meterstanden berekenen. In uw meterkast hangt vaak ook een warmtemeter. Let op dat u alleen de standen voor stroom en/of gas gebruikt.

Er zijn verschillende energiemeters. Deze hangen meestal in de meterkast in uw woning. Hieronder ziet u hoe de meters eruit zien en hoe u de meterstanden kunt aflezen.

Stroommeter met 1 telwerk

Dit is een stroommeter voor enkeltarief. U leest uw verbruik af in het telwerk. Het cijfer achter de komma kunt u negeren.

Stroommeter met 2 telwerken

Deze stroommeter houdt 2 tarieven bij: dag- en nachtstroom. Dit heet een dubbel profiel. U vult beide meterstanden in op uw meterstandenkaart, ook als u enkeltarief betaalt. Elektriciteit I (T1) is het bovenste of het linker telwerk. Elektriciteit II (T2) is het onderste of het rechter telwerk. De cijfers achter de komma kunt u negeren.

Digitale stroommeter met 4 telwerken

Deze stroommeter heeft een elektronisch telwerk. In het display kunt u 4 verschillende meterstanden aflezen. Bij sommige meters wisselen de meterstanden elkaar af, soms kunt u met een knop naar een volgende meterstand gaan.

  • T1: Deze meterstand vult u in bij Elektriciteit I. Het is uw nachtstroomverbruik.
  • T2: Dit getale vult u in bij Elektriciteit II. Het is uw verbruik overdag.
  • T3 en T4: Deze meterstanden zijn alleen relevant als u energie teruglevert.

Slimme meter

Als u een slimme meter hebt, hoeft u geen meterstanden door te geven. De netbeheerder leest uw meterstanden op afstand uit en geeft de gegevens door aan WoonEnergie. Met deze gegevens maken we uw jaarnota.

Gasmeter

Een gasmeter heeft altijd 1 telwerk. De 3 cijfers achter de komma (in het rode vlak) hoeft u niet door te geven.

 

Geef uw meterstanden online door