Wat is een netbeheerder?

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en beheer van het energienetwerk en zorgt ervoor dat onze stroom en gas bij u terechtkomt.

U kiest zelf uw energieleverancier, maar een netbeheerder staat vast. Dit is afhankelijk van uw woonplaats en is in de wet vastgelegd. Op de website van EDSN kunt u de netbeheerder van uw stroom- en/of gasaansluiting opzoeken.

Wat kan uw netbeheerder regelen?

Heeft u een vraag over uw stroom- en/of gasaansluiting? Of een technische vraag over uw meter? Dan kunt u hierover contact opnemen met uw netbeheerder. Bijvoorbeeld als u een meter wilt aanvragen, wijzigen of verplaatsen, maar ook als u een dubbele meter of een slimme meter wilt.

Wilt u beginnen met het terugleveren van energie, dan dient u eerst contact op te nemen met uw netbeheerder. U kunt zich aanmelden voor teruglevering op energieleveren.nl. Dit kan al voor uw zonnepanelen geplaatst zijn.

Voor meldingen over storingen in de stroom- en/of gaslevering kunt u terecht bij het nationaal storingsnummer 0800 - 9009.