De TermijnCheck

Elke maand betaalt u een bedrag voor uw energierekening. Dit bedrag is een voorschot op uw jaarnota en noemen we een termijnbedrag. Zo hoeft u niet aan het einde van het jaar in één keer een groot bedrag te betalen voor alle energie die u in een jaar heeft verbruikt. Wilt u weten of uw termijnbedrag past bij uw energieverbruik? Met de TermijnCheck ziet u dit meteen.

WoonEnergie_59.jpg

De TermijnCheck

Met de TermijnCheck controleert u eenvoudig of u met uw huidige termijnbedrag straks geld terugkrijgt of moet bijbetalen op uw jaarnota. Zo voorkomt u dat bij uw komende jaarnota voor verrassingen komt te staan. In enkele eenvoudige stappen controleert u of uw met uw huidige termijnbedrag straks geld terug krijgt, of moet bijbetalen op uw jaarnota. U vindt de TermijnCheck in Mijn WoonEnergie.

Doe de TermijnCheck op Mijn WoonEnergie

Zo werkt de TermijnCheck

De voorspelling van uw toekomstige verbruik is gebaseerd op uw verbruik in het verleden. We kijken naar uw verbruik in de periode tussen uw laatste jaarnota en de meest recente meterstand die bij ons bekend is. Zo kunnen we voorspellen wat u zult verbruiken tot de datum van uw volgende jaarnota. Hierbij gaan we uit van 365 dagen. En we corrigeren voor seizoensinvloeden, omdat u in de zomer minder energie verbruikt dan in de winter.

Op tijd bijsturen

De TermijnCheck vergelijkt uw voorspelde jaarverbruik- en kosten met uw huidige termijnbedrag. Voorspelt de TermijnCheck dat u moet bijbetalen op uw jaarnota? Dan krijgt u het advies om uw termijnbedrag te verhogen, zodat u op uw jaarnota niet of nauwelijks hoeft bij te betalen. Is de voorspelling juist dat u geld terug krijgt op je jaarnota? Dan kunt u uw termijnbedrag eventueel verlagen, zodat u per maand minder kwijt bent aan energie.

Uitzonderingen

Verandert uw tarief in de periode tussen 2 jaarnota's? Dan rekent de TermijnCheck alleen met het nieuwste tarief. In dat geval kan de voorspelling van de TermijnCheck dus iets afwijken.

  • Heeft u een nieuwe meter gekregen? Dan werkt de TermijnCheck vanaf 3 maanden na uw eerstvolgende jaarnota.
  • Om een goede voorspelling te kunnen doen, heeft de TermijnCheck 3 maanden de tijd nodig om uw verbruik te leren kennen.