Modelcontract

We maken onze overeenkomsten graag zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk voor u. Daarom heeft WoonEnergie het modelcontract. Het modelcontract wordt door alle energieleveranciers op dezelfde manier aangeboden en maakt vergelijken heel gemakkelijk.

Het WoonEnergie modelcontract

Het modelcontract is een standaard contract dat uitgaat van stroom en gas met een variabel leveringstarief en een onbepaalde looptijd. Met het WoonEnergie modelcontract heeft u de vrijheid om op elk gewenst moment kosteloos te kiezen voor een andere energieovereenkomst.

Variabel leveringstarief

Het WoonEnergie modelcontract heeft een variabel tarief. Dit betekent dat de leveringstarieven tussentijds kunnen wijzigen. Doorgaans gebeurt dit twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en 1 juli. Het kan zijn dat we door uitzonderlijke omstandigheden vaker een tariefaanpassing doorvoeren.

Bekijk hieronder de huidige tarieven:

Stroom

Tarief

Stroom per kWh enkel

€ 0,39444

Stroom per kWh normaal

€ 0,44296

Stroom per kWh dal

€ 0,38903

Vaste leveringskosten per maand

€ 3,13

Gas

 Tarief

Gas per m3

€ 1,49999

Vaste leveringskosten per maand

€ 3,13

Bent u al klant van WoonEnergie? Dan gelden er voor u mogelijk andere tarieven. U vindt de tarieven die voor u van toepassing zijn in Mijn WoonEnergie. Bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% btw, energiebelasting (€ 0,15245 per kWh stroom en € 0,59266 per m3 gas; prijspeil 2023) en Opslag Duurzame Energie (€ 0 per kWh stroom en € 0 per m3 gas; prijspeil 2023). Deze bedragen gelden voor aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en een stroomverbruik van maximaal 10.000 kWh per jaar. Voor gas gelden de bedragen voor maximaal 5.000 m3 per jaar en een gasmeter G6 of kleiner, die niet meer dan 40 m3 gas per uur doorlaat. Deze overheidsheffingen kunnen jaarlijks wijzigen, waardoor uw totale leveringstarief per jaar kan verschillen. U ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting, verrekend op uw jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als u geen verblijfsfunctie op uw adres heeft.

Goed om te weten: van 1 juli 2022 t/m 31 december 2022 was het btw-tarief op energie tijdelijk verlaagd naar 9%. Zowel daarvoor als daarna geldt het btw-tarief van 21%. Dit wordt automatisch doorberekend en verrekend op uw jaarnota.

Wanneer blijkt dat u na verrekening meer stroom heeft teruggeleverd dan verbruikt, dan ontvangt u van ons hiervoor een terugleververgoeding. Alles over het terugleveren van stroom en de vergoeding hiervoor leest u op Woonenergie.nl/service/teruglevering.

Bekijk de WoonEnergie modelcontract voorwaarden

 

 

Modelcontract met groene stroom

Bij het WoonEnergiemodelcontract kiest u ook voor duurzaamheid. Alle stroom van WoonEnergie is 100% groen en opgewekt door windmolens in Europa

Direct aanmelden
  • U profiteert van flexibiliteit dankzij een onbepaalde looptijd.
  • Uw leveringstarieven zijn variabel en dus actueel.
  • U ontvang 100% groene stroom opgewekt uit wind.